Terug naar blog overzicht

Minister van Geluk en Tolerantie

Geachte heer, mevrouw de formateur,

Graag solliciteer ik naar de functie van Minister van Geluk en Tolerantie. Het lijkt misschien een beetje voorbarig, maar ik ben overtuigd dat geluk en tolerantie zich laten beïnvloeden door een grondige voorbereiding. Ik wil u adviseren om deze brief mee te nemen naar onze koning, als hij u uitnodigt voor de formatie van het kabinet en voor een sterke bak koffie (of slap kopje thee).

Ter informatie…

In de Verenigde Arabische Emiraten worden de functies Minister van Geluk en Minister van Tolerantie sinds februari 2016 reeds succesvol ingevuld door twee ministers. Geluk en Tolerantie worden daar gezien als gewenste kernwaarden van het hele land. Ik ben van mening dat ik die functie en taken prima kan verbinden en combineren in één functie. Daarmee heeft het kabinet tevens de eerste bezuiniging uitgevoerd, zonder dat het effect heeft op de uitkomsten van mijn toekomstig ministerie.

Ik wil u wel vragen of u mijn toekomstig ministerie los wilt koppelen van de politieke partijen. Van het huidige politieke klimaat worden mensen namelijk niet gelukkiger of toleranter. Ik word zelfs een beetje misselijk van politici die in verkiezingstijd alles zeggen en doen voor stemmen. Ik hoor beloften die uitgesproken worden, zonder intentie om die beloften waar te maken. Ik hoor en zie hoe de media bespeeld wordt…en waarbij de personen in kwestie zichzelf en alle authenticiteit verliezen. Ik wil authentieke collega’s. Vandaar mijn verzoek tot een losgekoppeld Ministerie van Geluk en Tolerantie. Ik leg mijn verantwoording graag direct af aan het volk, aan de koning en aan u. Als u met het voorstel tot loskoppeling akkoord gaat, geeft u direct het perfecte voorbeeld van tolerantie.

Ik wil Geluk en Tolerantie tot de kernwaarden maken van Nederland en van alle Nederlanders. Daarmee hoop ik dat we het imago van ‘klagers’ en ‘zeuren’ als een cocon achter ons kunnen laten en gelukkiger worden met wat we hebben en wie we zijn. Halt aan doorgeslagen bureaucratie en controles. Acties vanuit het hart. Nederland…”make it the place you want to live, instead of the place you need to live.”

Indien u of de koning toch nog twijfelt over mij of over de functie…

De eerste bevestiging van het succes van mijn Ministerie is de winst van O’G3NE op het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse bevolking, Cornald Maas en Jan Smit kijken al jaren uit naar dat succes. Hetzelfde geldt voor het Nederlands Elftal. Ik zie het als een waarschijnlijke bijverdienste dat het Nederlands Elftal wereldkampioen in Rusland wordt. Ik wil in deze sollicitatiebrief niet teveel druk op uw beslissing leggen, maar het zou toch jammer zijn als we deze twee grachtentochten/huldigingen moeten missen.

Daarnaast ben ik geschikt voor de functie, omdat ik een ervaringsdeskundige ben op het gebied van Geluk en Tolerantie. Indien u dat wilt ervaren, nodig ik u en de koning graag uit voor één van mijn trainingen. Wilt u wel vooraf aangeven dat u komt. Mijn deelnemers staan namelijk altijd centraal…dan kan ik hen voorbereiden. Natuurlijk kunt u me altijd bellen voor een goed gesprek en een sterke bak koffie (of slap kopje thee).

Vanuit mijn eigen gevoel voor Geluk en Tolerantie zeg ik…tot snel!

Hoogachtend,
Patrick Kohler (nu nog – Met Vuur)

Interessante artikelen

 • Streepjescode

  29 januari 2018

  Ik heb een prachtige en geweldige zoon. Hij is 9 jaar…lief, leuk, grappig en hij heeft veel energie. Zijn naam is Pepijn…en het is het lekkerste joch op de hele wereld. Een wereld die hij niet altijd begrijpt…en de wereld begrijpt hem niet altijd. Twee maanden geleden kregen we als ouders te horen dat Pepijn…

  Lees verder »

 • Geluk is…

  13 september 2017

  Herken je het gevoel dat het leven als een sneltrein raast, waarbij je jezelf met regelmaat afvraagt of je wel op het juiste spoor zit? Merk je in je eigen taalgebruik dat je steeds vaker het werkwoord MOETEN gebruikt in plaats van het werkwoord WILLEN? Moet je heel hard nadenken als ik je de vraag…

  Lees verder »

 • Verkoopadviseurs in de proeftuin op zoek naar het dominante zintuig

  3 juli 2017

    Werkspoorkathedraal. De locatie was prachtig. Oud industrieel, ruim en indrukwekkend. De organisatie en de opdrachtgever hadden alles tot in de puntjes voorbereid. De verkoopadviseurs kwamen in grote getalen binnen. Ze waren klaar om één dag getraind te worden. Er stond een interactief trainingsprogramma klaar, waarin de deelnemers kennismaakten met (nieuwe) producten. De opdrachtgever had…

  Lees verder »

 • Op zoek naar sneakers in Breda

  1 juni 2017

    Het is dinsdag. De kinderen komen thuis van school. Eerst een koekje en een glaasje ranja en dan op schoenenjacht. Een uitdaging met een randje gemak. De uitdaging…we hebben drie kinderen met een eigen willetje, wensen en eisen. Het randje gemak ligt erin verscholen dat ze alle drie op zoek zijn naar sneakers…naar Breda…

  Lees verder »

 • Verkoopadviseurs op de mat

  17 april 2017

  De schoenen worden aarzelend uitgetrokken. Een groep van 15 verkoopadviseurs verzamelt zich om me heen. We staan op judomatten. Bokshandschoenen en kickboks-spullen liggen zichtbaar in de hoek. Het is geen lokaal. Het is een dojo. Vijf heren vermijden ieder oogcontact. Is het angst voor wat komen gaat? Niemand krijgt de kans om zich geheel comfortabel…

  Lees verder »