Terug naar blog overzicht

Minister van Geluk en Tolerantie

Geachte heer, mevrouw de formateur,

Graag solliciteer ik naar de functie van Minister van Geluk en Tolerantie. Het lijkt misschien een beetje voorbarig, maar ik ben overtuigd dat geluk en tolerantie zich laten beïnvloeden door een grondige voorbereiding. Ik wil u adviseren om deze brief mee te nemen naar onze koning, als hij u uitnodigt voor de formatie van het kabinet en voor een sterke bak koffie (of slap kopje thee).

Ter informatie…

In de Verenigde Arabische Emiraten worden de functies Minister van Geluk en Minister van Tolerantie sinds februari 2016 reeds succesvol ingevuld door twee ministers. Geluk en Tolerantie worden daar gezien als gewenste kernwaarden van het hele land. Ik ben van mening dat ik die functie en taken prima kan verbinden en combineren in één functie. Daarmee heeft het kabinet tevens de eerste bezuiniging uitgevoerd, zonder dat het effect heeft op de uitkomsten van mijn toekomstig ministerie.

Ik wil u wel vragen of u mijn toekomstig ministerie los wilt koppelen van de politieke partijen. Van het huidige politieke klimaat worden mensen namelijk niet gelukkiger of toleranter. Ik word zelfs een beetje misselijk van politici die in verkiezingstijd alles zeggen en doen voor stemmen. Ik hoor beloften die uitgesproken worden, zonder intentie om die beloften waar te maken. Ik hoor en zie hoe de media bespeeld wordt…en waarbij de personen in kwestie zichzelf en alle authenticiteit verliezen. Ik wil authentieke collega’s. Vandaar mijn verzoek tot een losgekoppeld Ministerie van Geluk en Tolerantie. Ik leg mijn verantwoording graag direct af aan het volk, aan de koning en aan u. Als u met het voorstel tot loskoppeling akkoord gaat, geeft u direct het perfecte voorbeeld van tolerantie.

Ik wil Geluk en Tolerantie tot de kernwaarden maken van Nederland en van alle Nederlanders. Daarmee hoop ik dat we het imago van ‘klagers’ en ‘zeuren’ als een cocon achter ons kunnen laten en gelukkiger worden met wat we hebben en wie we zijn. Halt aan doorgeslagen bureaucratie en controles. Acties vanuit het hart. Nederland…”make it the place you want to live, instead of the place you need to live.”

Indien u of de koning toch nog twijfelt over mij of over de functie…

De eerste bevestiging van het succes van mijn Ministerie is de winst van O’G3NE op het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse bevolking, Cornald Maas en Jan Smit kijken al jaren uit naar dat succes. Hetzelfde geldt voor het Nederlands Elftal. Ik zie het als een waarschijnlijke bijverdienste dat het Nederlands Elftal wereldkampioen in Rusland wordt. Ik wil in deze sollicitatiebrief niet teveel druk op uw beslissing leggen, maar het zou toch jammer zijn als we deze twee grachtentochten/huldigingen moeten missen.

Daarnaast ben ik geschikt voor de functie, omdat ik een ervaringsdeskundige ben op het gebied van Geluk en Tolerantie. Indien u dat wilt ervaren, nodig ik u en de koning graag uit voor één van mijn trainingen. Wilt u wel vooraf aangeven dat u komt. Mijn deelnemers staan namelijk altijd centraal…dan kan ik hen voorbereiden. Natuurlijk kunt u me altijd bellen voor een goed gesprek en een sterke bak koffie (of slap kopje thee).

Vanuit mijn eigen gevoel voor Geluk en Tolerantie zeg ik…tot snel!

Hoogachtend,
Patrick Kohler (nu nog – Met Vuur)

Interessante artikelen

 • De waarde van gedrevenheid en bevlogenheid

  25 mei 2020

  Los van elkaar zijn ze sterk. Als duo zijn ze onoverwinnelijk. In navolging op mijn vorige blog (Ken je kernwaarden!) ga ik in deze blog op zoek naar de onderschatte waarde van de kernwaarden gedrevenheid en bevlogenheid. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen gedrevenheid en bevlogenheid? Gedrevenheid wordt ‘aangezet’ vanuit het hoofd. Iemand die gedreven…

  Lees verder »

 • Ken je kernwaarden!

  13 mei 2020

  In de komende weken wil ik me in een aantal blogs richten op kernwaarden. Kernwaarden vormen de basis voor je identiteit. Ze zijn een onderdeel van wie je bent en geven (bewust en onbewust) richting aan je gedrag, aan het stellen van prioriteiten en aan je relatie tot anderen. Jouw kernwaarden zitten diep in jezelf…

  Lees verder »

 • Twee jaar later

  27 april 2020

  Het is ruim twee jaar geleden dat ik de laatste blog heb geplaats. Twee jaar…en wat is de tijd snel gegaan. Je hoort weleens: ‘Time flies when you are having fun’! Dat is zeker waar. In de afgelopen twee jaar zijn er veel mooie uitdagingen en dromen uitgekomen. We zijn met het gezin verhuisd naar…

  Lees verder »

 • Streepjescode

  29 januari 2018

  Ik heb een prachtige en geweldige zoon. Hij is 9 jaar…lief, leuk, grappig en hij heeft veel energie. Zijn naam is Pepijn…en het is het lekkerste joch op de hele wereld. Een wereld die hij niet altijd begrijpt…en de wereld begrijpt hem niet altijd. Twee maanden geleden kregen we als ouders te horen dat Pepijn…

  Lees verder »

 • Geluk is…

  13 september 2017

  Herken je het gevoel dat het leven als een sneltrein raast, waarbij je jezelf met regelmaat afvraagt of je wel op het juiste spoor zit? Merk je in je eigen taalgebruik dat je steeds vaker het werkwoord MOETEN gebruikt in plaats van het werkwoord WILLEN? Moet je heel hard nadenken als ik je de vraag…

  Lees verder »