Terug naar blog overzicht

Minister van Geluk en Tolerantie

Geachte heer, mevrouw de formateur,

Graag solliciteer ik naar de functie van Minister van Geluk en Tolerantie. Het lijkt misschien een beetje voorbarig, maar ik ben overtuigd dat geluk en tolerantie zich laten beïnvloeden door een grondige voorbereiding. Ik wil u adviseren om deze brief mee te nemen naar onze koning, als hij u uitnodigt voor de formatie van het kabinet en voor een sterke bak koffie (of slap kopje thee).

Ter informatie…

In de Verenigde Arabische Emiraten worden de functies Minister van Geluk en Minister van Tolerantie sinds februari 2016 reeds succesvol ingevuld door twee ministers. Geluk en Tolerantie worden daar gezien als gewenste kernwaarden van het hele land. Ik ben van mening dat ik die functie en taken prima kan verbinden en combineren in één functie. Daarmee heeft het kabinet tevens de eerste bezuiniging uitgevoerd, zonder dat het effect heeft op de uitkomsten van mijn toekomstig ministerie.

Ik wil u wel vragen of u mijn toekomstig ministerie los wilt koppelen van de politieke partijen. Van het huidige politieke klimaat worden mensen namelijk niet gelukkiger of toleranter. Ik word zelfs een beetje misselijk van politici die in verkiezingstijd alles zeggen en doen voor stemmen. Ik hoor beloften die uitgesproken worden, zonder intentie om die beloften waar te maken. Ik hoor en zie hoe de media bespeeld wordt…en waarbij de personen in kwestie zichzelf en alle authenticiteit verliezen. Ik wil authentieke collega’s. Vandaar mijn verzoek tot een losgekoppeld Ministerie van Geluk en Tolerantie. Ik leg mijn verantwoording graag direct af aan het volk, aan de koning en aan u. Als u met het voorstel tot loskoppeling akkoord gaat, geeft u direct het perfecte voorbeeld van tolerantie.

Ik wil Geluk en Tolerantie tot de kernwaarden maken van Nederland en van alle Nederlanders. Daarmee hoop ik dat we het imago van ‘klagers’ en ‘zeuren’ als een cocon achter ons kunnen laten en gelukkiger worden met wat we hebben en wie we zijn. Halt aan doorgeslagen bureaucratie en controles. Acties vanuit het hart. Nederland…”make it the place you want to live, instead of the place you need to live.”

Indien u of de koning toch nog twijfelt over mij of over de functie…

De eerste bevestiging van het succes van mijn Ministerie is de winst van O’G3NE op het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse bevolking, Cornald Maas en Jan Smit kijken al jaren uit naar dat succes. Hetzelfde geldt voor het Nederlands Elftal. Ik zie het als een waarschijnlijke bijverdienste dat het Nederlands Elftal wereldkampioen in Rusland wordt. Ik wil in deze sollicitatiebrief niet teveel druk op uw beslissing leggen, maar het zou toch jammer zijn als we deze twee grachtentochten/huldigingen moeten missen.

Daarnaast ben ik geschikt voor de functie, omdat ik een ervaringsdeskundige ben op het gebied van Geluk en Tolerantie. Indien u dat wilt ervaren, nodig ik u en de koning graag uit voor één van mijn trainingen. Wilt u wel vooraf aangeven dat u komt. Mijn deelnemers staan namelijk altijd centraal…dan kan ik hen voorbereiden. Natuurlijk kunt u me altijd bellen voor een goed gesprek en een sterke bak koffie (of slap kopje thee).

Vanuit mijn eigen gevoel voor Geluk en Tolerantie zeg ik…tot snel!

Hoogachtend,
Patrick Kohler (nu nog – Met Vuur)

Interessante artikelen

 • “De Tour win je in bed”- wanneer wordt u eens wakker?

  20 september 2021

  In 1980 won Joop Zoetemelk de Tour de France. In een interview vertelde hij dat een grote wielerronde alleen gewonnen kan worden in combinatie met een goede nachtrust. Op dat moment vertelde hij niets nieuws…maar zijn verhaal zorgde wel tot een hernieuwde bewustwording over het belang van slaap. Onderzoeken tonen aan dat slapen directe invloed…

  Lees verder »

 • Het stellen van gedragsdoelen

  12 september 2021

  Zou je ander gedrag van sommige medewerkers willen zien? Zou je bijvoorbeeld willen dat jouw medewerkers minder over elkaar praten en meer met elkaar praten? Of dat medewerkers uit zichzelf meer verantwoordelijkheid nemen en oppakken…dus minder afwachten en terugleggen bij jou als leidinggevende? Dat gaat zelden automatisch…maar ik heb een tip! Als je medewerkers en…

  Lees verder »

 • People Management – een extra definitie na een bordje Surinaamse bami

  22 augustus 2021

  In deze blog over People Management wil ik jullie een definitie voorleggen. Een definitie van People Management die ik spontaan aangereikt kreeg terwijl ik bezig was met de voorbereidingen op een teambuildingsessie bij een grote autodealer. De definitie luidt als volgt: “People management is de aanname achter jouw oordeel verifiëren.” Laat deze definitie even op…

  Lees verder »

 • Omoiyari – De Japanse kunst in onbaatzuchtige compassie

  19 april 2021

  Iets geven, zonder dat er iets tegenover staat…dat lijkt in onze handelsmaatschappij bijna ondenkbaar. Op het moment dat je het overkomt, gebeurt er iets. Je waardering en dankbaarheid voor de persoon nemen toe. Je tevredenheid en loyaliteit worden geprikkeld…je kunt het nauwelijks geloven…en je hebt een verhaal te vertellen. In mijn fascinatie voor de Japanse…

  Lees verder »

 • Nieuws-moe

  18 februari 2021

  Herken je de volgende situatie? Je rijdt in de auto. De radio aan. Het laatste liedje van het uur is gedraaid. De laatste reclame. Je draait het volume even wat harder, want het journaal komt eraan. Of herken je de volgende situatie? De TV staat aan. Je hoort de laatste reclames op de achtergrond. Je…

  Lees verder »