Terug naar blog overzicht

Fantasie kost niets

“Ik kom uit een wereld van verhalen en ik reis rond op de golven van mijn fantasie…” Het zijn veruit de mooiste openingswoorden die ik in de laatste jaren gelezen heb. Een klein en kort boekje…slechts enkele zinnen. Maar alle zinnen zijn raak en kunnen je diep treffen. Tenminste…als je ervoor open staat.

Ik heb het over het boekje “Een wereld van verhalen”. Het boekje heeft als basis dat het universum is opgebouwd uit verhalen, niet uit atomen.

Denk eens hard na…wanneer ben jij voor het laatst op je werk geïnspireerd om vanuit je fantasie je rol te vervullen? Als je fantaseert, ben je een dromer. Alleen dromers die succesvol zijn, worden bejubeld. Dit lijkt slechts weggelegd voor een handjevol mensen. De excentrieke zakenman met zijn eigen vliegtuigmaatschappij, de profvoetballer bij Bayern München of de Tv-presentatrice van Boer zoekt Vrouw. Ooit begonnen zij met een droom…een fantasie. Zouden ze nu nog fantaseren?

De norm is niet om te fantaseren en een dromer te zijn. De norm is om hard te werken en succesvol te zijn. We meten het succes in geld, doelpunten of kijkcijfers. Niet op het aantal fantasieën en dromen.

Fantasie is gratis. Het neemt je mee naar een wereld waar alles kan. Waar je mensen met elkaar kunt verbinden. Waar wereldvrede is. Waar geluk de norm is…en waar je geld en macht buiten kunt sluiten. Waar ideeën ontkiemen en nieuwe werelden ontdekt kunnen worden. In die wereld wil ik een baan, waarin ik verhalen mag maken met andere mensen. Met die verhalen help ik andere mensen sterker te worden in het maken van hun eigen verhaal.

Nu ik dit schrijf, realiseer ik dat ik die fantasie aan het leven ben.

 

Interessante artikelen

 • Nieuws-moe

  18 februari 2021

  Herken je de volgende situatie? Je rijdt in de auto. De radio aan. Het laatste liedje van het uur is gedraaid. De laatste reclame. Je draait het volume even wat harder, want het journaal komt eraan. Of herken je de volgende situatie? De TV staat aan. Je hoort de laatste reclames op de achtergrond. Je…

  Lees verder »

 • Een worsteling tussen identiteit en imago

  26 augustus 2020

  Wie ben jij nu echt? Ondanks dat het een korte en eenvoudige vraag is, blijkt het antwoord in het huidige tijdsbeeld heel lastig om te geven. In de hedendaagse maatschappij draait het immers meer om imago en beeldvorming dan om identiteit en waarheid. Wat is imago? Imago komt uit het Latijn en betekent “beeld”. Imago…

  Lees verder »

 • Agressie op de werkvloer – Dat mogen we nooit normaal vinden!

  17 augustus 2020

  Het was op een dinsdag in de namiddag. Routineklus voor Justitie. Een ‘normale’ hulpvraag van een cliënt. Ik liep de kamer binnen en ik voelde meteen dat het goed fout was. Alle alarmbellen gingen in me loeien op het moment dat de deur zich achter me sloot. Dit is niet het begin van een fictief…

  Lees verder »

 • De waarde van gedrevenheid en bevlogenheid

  25 mei 2020

  Los van elkaar zijn ze sterk. Als duo zijn ze onoverwinnelijk. In navolging op mijn vorige blog (Ken je kernwaarden!) ga ik in deze blog op zoek naar de onderschatte waarde van de kernwaarden gedrevenheid en bevlogenheid. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen gedrevenheid en bevlogenheid? Gedrevenheid wordt ‘aangezet’ vanuit het hoofd. Iemand die gedreven…

  Lees verder »

 • Ken je kernwaarden!

  13 mei 2020

  In de komende weken wil ik me in een aantal blogs richten op kernwaarden. Kernwaarden vormen de basis voor je identiteit. Ze zijn een onderdeel van wie je bent en geven (bewust en onbewust) richting aan je gedrag, aan het stellen van prioriteiten en aan je relatie tot anderen. Jouw kernwaarden zitten diep in jezelf…

  Lees verder »