Terug naar blog overzicht

Denk als een WINNAAR!

DDL-20160223-04002ZL006_Winnaar 500

“Bestaat jouw wereld uit halflege glazen en mis je op cruciale momenten een vleugje zelfvertrouwen?” Deze dubbele vraag heb ik op maandag 18 april mogen stellen aan de leden van de Nederlandse Trouw Branche Organisatie tijdens de jaarlijkse Ledendag.

Ik voelde me vereerd om als gastspreker op te treden voor een publiek van gepassioneerde ondernemers. De NTBO is een organisatie in ontwikkeling. De bruidsmarkt is in ontwikkeling. Een speelveld van ontwikkelingen…dat ligt mij goed.

In de voorbereiding heb ik heerlijk kunnen sparren met Daniëlle Lemmers en Pascal Verbaten. Het doel voor de Ledendag was verbinden, plezier en winnende denkprocessen bewust maken.

Dit heeft geleid tot een mooi en ontspannen programma, met als thema: Denk als een Winnaar! Een toepasselijk thema. Vanuit de aanwezigen werd duidelijk dat ieder op zijn eigen wijze een winnaar is EN…dat men dit soms zelf niet beseft.

Na een verbindende ochtend en een heerlijke lunch was het mijn beurt om te presteren als een winnaar. Ik heb mijn lezing persoonlijk en kwetsbaar gemaakt…en enkele winnaarsprincipes op mijn levensverhaal gelegd. Het gevolg was SUPER. Het zat niet in de blikken. Het was nooit bedoeld voor applaus. Het was me niet te doen om complimenten…het grootste compliment was namelijk de oorverdovende STILTE.

Voor de duidelijkheid…het ging niet om mij en mijn verhaal. Het ging om een vertaalslag naar de ondernemers. Herkenning…aansluiting…respect. Geen medelijden…maar kracht! De winnaars voelden dit.

De lezing “Denk als een Winnaar” gaat over winnende denkprincipes en winnende gedragingen…vanuit bekende sporters en memorabele sportmomenten. Deze ingrediënten werden vertaald naar ondernemerschap en naar persoonlijke drijfveren en waarden. Geen Emile Ratelband, geen Marc Lammers…maar een man die een andere strijd heeft moeten leveren en als winnaar voor de groep mocht staan.

Het was fantastisch om te zien dat de bal letterlijk en figuurlijk werd opgepakt door de jongens van Polderevents. Over winnaars gesproken! Een fantastisch evenement. Ik ben dankbaar dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan deze dag.

NTBO … domo arigato!

Interessante artikelen

 • Omoiyari – De Japanse kunst in onbaatzuchtige compassie

  19 april 2021

  Iets geven, zonder dat er iets tegenover staat…dat lijkt in onze handelsmaatschappij bijna ondenkbaar. Op het moment dat je het overkomt, gebeurt er iets. Je waardering en dankbaarheid voor de persoon nemen toe. Je tevredenheid en loyaliteit worden geprikkeld…je kunt het nauwelijks geloven…en je hebt een verhaal te vertellen. In mijn fascinatie voor de Japanse…

  Lees verder »

 • Nieuws-moe

  18 februari 2021

  Herken je de volgende situatie? Je rijdt in de auto. De radio aan. Het laatste liedje van het uur is gedraaid. De laatste reclame. Je draait het volume even wat harder, want het journaal komt eraan. Of herken je de volgende situatie? De TV staat aan. Je hoort de laatste reclames op de achtergrond. Je…

  Lees verder »

 • Een worsteling tussen identiteit en imago

  26 augustus 2020

  Wie ben jij nu echt? Ondanks dat het een korte en eenvoudige vraag is, blijkt het antwoord in het huidige tijdsbeeld heel lastig om te geven. In de hedendaagse maatschappij draait het immers meer om imago en beeldvorming dan om identiteit en waarheid. Wat is imago? Imago komt uit het Latijn en betekent “beeld”. Imago…

  Lees verder »

 • Agressie op de werkvloer – Dat mogen we nooit normaal vinden!

  17 augustus 2020

  Het was op een dinsdag in de namiddag. Routineklus voor Justitie. Een ‘normale’ hulpvraag van een cliënt. Ik liep de kamer binnen en ik voelde meteen dat het goed fout was. Alle alarmbellen gingen in me loeien op het moment dat de deur zich achter me sloot. Dit is niet het begin van een fictief…

  Lees verder »

 • De waarde van gedrevenheid en bevlogenheid

  25 mei 2020

  Los van elkaar zijn ze sterk. Als duo zijn ze onoverwinnelijk. In navolging op mijn vorige blog (Ken je kernwaarden!) ga ik in deze blog op zoek naar de onderschatte waarde van de kernwaarden gedrevenheid en bevlogenheid. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen gedrevenheid en bevlogenheid? Gedrevenheid wordt ‘aangezet’ vanuit het hoofd. Iemand die gedreven…

  Lees verder »